Corylus: Praktijk voor biografiek en geneeskunst; Zoltán Schermann, arts; Anne Crivits, consulent.

Praktijkadres:

Koningin Julianastraat 2
4481 AW Kloetinge (Goes)
0113-785870

CORYLUS

 

Voor onze praktijk hebben we gekozen voor de naam CORYLUS.

 

Corylus is de Latijnse naam voor HAZELAAR.
Hazelaars groeiden al in deze streken sinds de ijstijden, 10000 jaar geleden.

 

De hazelaar was vanouds een heilige boom.
Voor verschillende volkeren had hij een bijzondere betekenis.
Voor de Grieken was het de boom van Hermes – Mercurius voor de Romeinen. Mercurius was de boodschapper van de goden. Hij bemiddelde tussen de aardse en de geestelijke wereld. Hij droeg een staf die van hazelaarhout gemaakt was. Die had hij gekregen van Apollo, de zonnegod.
De staf gaf Mercurius wijsheid en veiligheid. Mercurius was ook de god van de artsen en van de reizigers!

 

Voor de Kelten was de hazelaar het zinnebeeld van leven, vruchtbaarheid en vernieuwing. In de Iers Keltische mythologie werd hij de boom van wijsheid en kennis genoemd.

 

Onze inspiratie en voedingsbron is de antroposofie, dat is: de wijsheid van de mens.

 

Hazelaarhout biedt de pelgrim een goede wandelstok die hem de juiste weg doet vinden – een link naar het biografiewerk waarin we op zoek gaan  naar de lijnen en draden in ons leven, onbevreesd de toekomst tegemoet.

 

In het bekende sprookje krijgt Assepoester van haar vader een hazelaarstak. Die plant ze op het graf van haar moeder. In de boom zit vaak een wit vogeltje. Dat is een boodschapper van de andere wereld die ervoor zorgt dat de dingen die in de sterren geschreven staan KUNNEN gebeuren.

 

Het woord CORYLUS heeft 4 medeklinkers waarin de 4 elementen – respectievelijk aarde, lucht, water en vuur – vertegenwoordigd zijn.

 

In het woord CORYLUS staat de Y precies in het midden. De Y is een mysterieuze klank. Hij is als het ware het vijfde element, de kwintessens.
In ons logo is de Y omwonden door twee gouden ranken.
De hazelaar is eenhuizig en tweeslachtig: dat wil zeggen dat er mannelijke en vrouwelijke bloemen zijn op dezelfde plant. Zo willen we ook onze praktijk vorm geven: verschillend, maar op dezelfde plant, vanuit dezelfde voedingsbodem.

 

De naam van CORYLUS, de boom van de wijsheid, begint met het woordje COR, wat hart betekent. Liefde en wijsheid komen in de naam bij elkaar.

 

Onder de naam van deze zegenende struik willen wij onze praktijk samen vorm geven.